HOGYAN TESZTELTÜNK

AZ ELEKTROMOS FOGKEFÉK TESZTELÉSE

A legjobb öt elektromos fogkefét bemutató listánkat összetett tesztjeink eredményei alapján állítottuk össze.

Megjegyzés: teszteléskor azokat a termékeket választjuk, amelyek a legjobb véleményekkel rendelkeznek az alza.hu weboldalon.

Az elektromos fogkefék tesztje során az alábbiak alapján értékeltük a termékeket:

  • Az elektromos fogkefe kinézete
  • Az elektromos fogkefe használhatósága
  • Az elektromos fogkefe felszereltsége
  • Az elektromos fogkefe kialakítása
  • Az elektromos fogkefe áramellátása
  • Az elektromos fogkefe ára
  • Az elektromos fogkefe szállítási költségei
Info
Info

Az elektromos fogkefe kinézete

  1. A termékek hatékonysága és ára mellett fontos kritérium az eszközök külleme. Hiszen ezzel találkozik legelőször a vásárló. Tesztjeink során tehát elsőként a készülékek külsejét, designját vizsgáltuk. Napjainkban már jellemző a digitális kijelzés, valamint a huszonegyedik századi megjelenés. A listán szereplő darabok egytől egyik modern, tetszetős eszközök.

Az elektromos fogkefe használhatósága

Az elektromos fogkefe használhatósági vizsgálata a készülék működésének tesztelését takarja. A vizsgálat során kiderül, hogy adott készüléknek egyszerű-e a használata, tehát, hogy könnyen kezelhető-e. A tesztelésnél kitérünk a fogkefe minőségére, paramétereinek vizsgálatára (súlyának, méretének elemzésére), kezelésének bonyolultságára, valamint használatának eredményességére is.

Az elektromos fogkefe felszereltsége

Az elektromos fogkefe tesztelése során fontos lépés a készülék felszereltségének vizsgálata. Lényeges, hogy adott termékhez hány pótfej tartozik, illetve, hogy a használatához szükséges akkumulátor, valamint a töltő rendelkezésre áll-e az alapcsomagban, valamint ki kell térni a hordozótok meglétére is (hiszen az nagymértékben megkönnyíti a használatot, például egy utazás során). Tesztjeink során alapfelszereltségként tartjuk számon a minimum 1 db készülék-pótfejet.

Az elektromos fogkefe kialakítása

Az elektromos fogkefék vizsgálata során sarkalatos pont kialakításuk elemzése is, hiszen lényeges, hogy adott eszköz képes legyen maximálisan elvégezni feladatát, és a szájüreg egészének tisztítását meg tudja valósítani. Tehát, hogy a fogak mellett a fogínyt és a nyelvet is képes legyen teljes mértékben megtisztítani a fogkefe. Emellett lényeges kérdés a percenkénti rezgésszám vizsgálata is, hiszen korántsem mindegy, hogy milyen intenzitással végzi a készülék a feladatát.

Az elektromos fogkefe áramellátása

Az elektromos fogkefék tesztjénél kitérünk a termékek áramellátásának vizsgálatára is. Ezek a készülékek sok esetben egyszer használatos elemekkel működnek, amik gyorsan lemerülnek, így az eszközök hamar azonnali elemcserére szorulnak. Tölthető akkumulátorral rendelkező társaik azonban amellett, hogy jóval hosszabb távon képesek szolgálni használóikat, kímélik a környezetet is (hiszen kevesebb szemét keletkezik, köszönhetően a tölthetőségüknek).

Az elektromos fogkefe ára

A tesztjeinkhez választott elektromos fogkefék a megfizethető árkategóriába tartoznak. Tesztelésük során persze az áraikon túl valamennyi tulajdonságuk vizsgálatra kerül, azaz minden készüléket ár-érték arányban is analizálunk.

Az elektromos fogkefe szállítási költségei

A vizsgálat végső tesztpontja a szállítási, és az egyéb költségekre terjed ki. Számos elektromos fogkefe márka drága szállítással kínálja vevői számára a termékeket, ami a készülékek végső árát nagymértékben megnöveli. Tesztjeink során az ingyenes, valamint az alacsony szállítási-, és kis extra költséggel kínált elektromos fogkeféket vizsgáltuk.